Reacția lui Mircea Sandu privind dispariția unui milion de dolari din conturile FRF

Mircea Sandu, fost preşedinte al FRF în perioada în care DIICOT spune că a dispărut suma de un milion de dolari, a declarat că, banii dați de FIFA nu aveau cum să dispară din Federație sub nicio formă.

Mircea Sandu a precizat că banii au fost cheltuiţi conform cu acordul dintre FRF şi FIFA.

„Banii nu pot să dispără din Federaţie în niciun caz. Banii erau pentru diverse proiecte, fotbal feminin, arbitri, juniori. E foarte greu să faci ceva în afară de ce e stipulat acolo pentru că trebuie să dai raportul. Nu se alocă bani oricum, nu se pot cheltui bani oricum. Pentru mine e surprinzător că a apărut acest caz. Nu am absolut nicio emoţie! Bilanţele noastre financiare sunt depuse la Ministerul de Finanţe. Din punctul meu de vedere nu există această cauză”, a declarat Mircea Sandu la ProSport LIVE și citat de agenția Mediafax.

Procurorii vorbesc de infracțiuni de delapidare și spălare de bani.

„Perioada 2010-2012 a fost momentul la care s-ar fi constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion de dolari provenită din finanţarea FRF de către FIFA. Banii ar fi fost supuşi unui proces de reciclare fiind transferaţi succesiv prin conturile ,ai multor persoane juridice şi fizice”, au precizat surse judiciare, citate de Mediafax.

Citește și: Iuliu Mureșan, audiat la DIIOCT

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS