Confidenţialitate

Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, audiat la DIICOT în dosarul privind dispariția unui milion de dolari de la FRF

Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, este audiat de procurorii DIICOT în dosarul privind dispariția unui milion de dolari din conturile Federației Române de Fotbal.

Acesta a declarat presei că a fost citat în calitate de martor.

Banii au dispărut în perioada 2010-2012, atunci când federația era condusă de Mircea Sandu.   Procurorii vorbesc de infracțiuni de delapidare și spălare de bani.

Iuliu Mureșan crede că e vorba de fonduri destinate programelor pentru copii:

 

“Am fost sunat vineri de o doamnă procuror și am fost invitat ca martor. În conturile mele si ale CFR nu au ajuns bani. Sunt străin de această cauză. Am fost în Comitetul Executiv până în ianuarie 2010, deci, nu s-a întamplat în mandatul meu. Deocamdată nu știu despre ce este vorba. Nu știu dacă este vorba de meciuri, cred că este vorba de ceva fonduri pentru copii”, a spus Iuliu Mureșan la intrarea în sediul DIICOT.

În acest dosar a fost audiat la DIICOT și fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Patriţiu Abrudan.

Procurorii vorbesc de infracțiuni de delapidare și spălare de bani.

“Perioada 2010-2012 a fost momentul la care s-ar fi constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion de dolari provenită din finanţarea FRF de către FIFA. Banii ar fi fost supuşi unui proces de reciclare fiind transferaţi succesiv prin conturile ,ai multor persoane juridice şi fizice”, au precizat surse judiciare, citate de Mediafax.