Confidenţialitate

Reacția lui Marcel Ciolacu la pragul de 250.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu

Președintele PSD – Marcel Ciolacu – a reacționat la pragul de 250.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu solicitând Ministerului Justiției „să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curții Constituționale, cu recomandările Comisiei de la Veneția și cu opiniile specialiștilor în drept”, este reacția lui Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Trebuie să ne asigurăm că această reformă se va face cum trebuie”

„PSD rămâne consecvent și va vota în Camera Deputaților, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniștii din justiție. Modificarea Codurilor Penale este jalon în PNRR și trebuie să ne asigurăm că această reformă se va face cum trebuie”, a adăugat președintele PSD.

Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu

Senatorii au votat miercuri introducerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. Cu alte cuvinte, se va considera infracțiune dacă paguba creată va fi egală sau mai mare de acest prag.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Abuzul în serviciu, infracțiune doar dacă trece de 250.000 de lei. Senatorii au votat noul prag. „Repetați ce a făcut Dragnea cu OUG 13”, acuză opoziția