Reacția lui Gabriel Oprea după demisia Guvernului

         Gabriel Oprea nu și-a dat demisia de la Ministerul de Interne, dar a fost de acord cu demisia întregului guvern.

Liderul UNPR spune că decizia privind demisia cabinetului de la Palatul Victoria a fost  luată aseară, după ce s-a consultat cu Victor Ponta și împreună au decis să asculte ”glasul străzii”, spunând că ”cea mai bună și cea mai normală” decizie a fost depunerea mandatului Guvernului.

”UNPR și eu ne-am ținut cuvântul, am sprinit Guvernul din care am făcut parte, așa cum ne-am ținut de cuvânt față de președintele Klaus Iohannis pe probleme de securitate națională și o să o facem și de acum încolo”, au fost primele declarații ale lui Gabriel Oprea după ce Victor Ponta și-a depus mandatul.

 

”Aseară, bănuiesc că Victor Ponta o să vă confirme, în urma tragediei din Clubul Colectiv, unde Ministerul de Interne și-a făcut datoria, am vorbit cu premierul, la ora 23.00, și împreună am decis că trebuie să ascultăm glasul străzii și cea mai bună decizie este ca Victor Ponta să își depună mandatul. Era normal și așa este corect. Am considerat că este normal ca întregul guvern să își prezinte demisia”, a mai spus Oprea.

Într-un comunicat de presă, UNPR precizează că va susține în continuare coaliția și împreună cu aceasta, ‘’orice soliție politică ce asigură stabilitate României”.

Surse din PSD, citate de Mediafax spun însă că social-democrații vor tăia legăturile cu UNPR și nu vor mai discuta sau negocia cu acest partid formule sau posibile majorități pentru formarea unui nou guvern. Social democrații ar fi luat această decizie, după ce vicepremierul Gabriel Oprea a refuzat să își dea demisia.

PSD nu a stabilit până acum cu ce mandat va merge la consultările de la Controceni, dar nu ar fi de acord să facă parte dintr-un guvern în care nu deține funcția de premier.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS