Reacția Episcopiei Oradiei, după perchezițiile DNA: Nu au fost găsite sume de bani nejustificate

Episcopia Oradiei reacționează după ce procurorii DNA au descins ieri în clădire într-un dosar privind suspiciuni de corupție.

În urma perchezițiilor, ”nu au fost ridicate obiecte și nu au fost găsite nici sume de bani nejustificate”, anunță episcopia.

Surse judiciare citate de presa locală au declarat că vizat de ancheta DNA Oradea ar fi episcopul Sofronie Drincec și starețul mănăstirii Izbuc, Mihail Tărău.

 

Procurorii DNA au descins la Episcopia Oradiei într-un caz de corupție care vizează fapte comise în ultimii doi ani.

După descinderi, reprezentanții Episcopiei, au declarat că anchetatorii nu au ridicat obiecte şi nu au identificat ”valori sau sume de bani nejustificate”.

Totodată, aceștia au precizat că le-au dat procurorilor toate documentele cerute. În această anchetă, ar fi vizați, printre alţii, episcopul Sofronie Drincec şi stareţul mănăstirii, Mihail Tărău.

Potrivit reprezentanților episcopiei, ”calitatea procesuală a episcopului Sofronie nu a fost precizată de procurori” și nici a altei persoane de la Centrul Eparhial.

Arhimandritul Mihail Tărău, stareţul Mănăstirii Izbuc, este, potrivit presei din Bihor, fratele profesoarei universitare Camelia Dindelegan, trimisă în judecată de DNA pentru cumpărare de influență și dare de mită, alături de soțul ei, Vasile Dindelegan, și acesta preot de profesie.

Comunicatul Episcopiei Oradiei

”Urmare a cercetărilor efectuate de către Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Oradea, la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, în data de 15 septembrie 2016, au fost puse la dispoziția organelor de cercetare toate documentele solicitate, nu au fost ridicate obiecte și nu au fost identificate valori sau sume de bani nejustificate. De asemenea, nu a fost precizată calitatea procesuală a Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, sau a vreunei alte persoane de la Centrul Eparhial.

Nedorind a prejudicia în vreun fel rezultatele cercetărilor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei se abține de la alte declarații pe acest subiect, exprimându-și încrederea în instituțiile abilitate ale Statului.”

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS