Confidenţialitate

Reacția CJ Arad după ce femeia care cerea mită pentru facilitarea unor locuri de muncă la stat a pretins că ar avea influență asupra conducerii instituției. Femeia a fost reținută de DNA Timișoara | AUDIO

Femeia reținută după ce a fost surprinsă în flagrant de către DNA că a primit mită de 5.000 de euro pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital din Arad este o fostă angajată a Primăriei Arad, instituție din care și-a dat demisia în 2019. Și conducerile Spitalului Județean și Consiliului Județean Arad neagă orice legătură cu femeia sau cu influențe asupra angajărilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, Primăria Arad a transmis că persoana în cauză nu mai este angajată a Primăriei din anul 2019, când a demisionat din funcţia de consilier în cadru unui serviciu pe care îl deţinea.

În comunicat, procurorii DNA Timișoara susţin că femeia reţinută a pretins că are influenţă asupra Consiliului Judeţean Arad şi asupra unui spital pentru a face angajări.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad spun că la nivelul unității nu au fost efectuate verificări de către DNA.

Simina Roz, Spitalul Clinic Județean Arad: „Ultimele angajări de asistenți medicali s-au efectuat în luna august a anului 2022”

„Posturile scoase la concurs în ultima perioadă la spital sunt pe perioadă determinată, prin încheierea de contracte de prestări servicii, iar ultimele angajări de asistenți medicali – pe perioadă nedeterminată – s-au efectuat în luna august a anului 2022”, a spus Simina Roz – purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Arad.

Iustin Cionca, Consiliul Județean Arad: „Suspecta reținută de DNA nu este în relații de serviciu cu instituția noastră”

„Suspecta reținută de DNA nu este în relații de serviciu sau de colaborare cu instituția noastră. Consiliul Județean Arad nu organizează concursurile de angajare din unitățile din subordine; nu delegă funcționari în comisiile de concurs”, a spus Iustin Cionca – președintele Consiliului Județean Arad.

DNA Timișoara: În perioada 2019 – 2023, femeia ar fi primit peste 64.000 de euro pentru a facilita angajarea unei persoane la o instituție de stat. Femeia ar fi pretins că are influență asupra conducerii CJ Arad

Procurorii DNA Timișoara susțin că în perioada 2019 – 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor persoane din conducerea Consiliului Judeţean Arad, din conducerea unor unităţi sanitare şi asupra unui europarlamentar şi că-i va determina pe aceştia să faciliteze angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unităţi spitaliceşti, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiaşi persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad şi obţinerea a două finanţări din fonduri europene pentru familia martorului.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: Arad: Ferma în care 60 de bovine erau ținute în condiții precare, în curs de desființare. Proprietarul, amendat cu 3000 de lei | AUDIO