Confidenţialitate

Reacția “Apele Române”, după ce directorul din Mureș a fost schimbat cu o persoană fără calificare

Administrația Națională “Apele Române” reacționează după ce platforma media recorder.ro a  publicat o anchetă în care arată că directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș  a fost schimbat politic cu o persoană fără nicio pregătire în domeniu, fost angajat al unui parlamentar PNL.

Instituția susține pe de o parte, că inginerul Ovidiu Ianculescu și-a dat demisia benevol, dar pe de altă parte, admite că celui care i-a luat locul “îi vor fi reanalizate competențele”.

Potrivit anchetei Recorder, la începutul anului, inginerul  Ovidiu Ianculescu, neafiliat niciunui partid, a fost obligat să demisioneze din funcția de director al  Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș .

De la demisia sa, inginerul  Ovidiu Ianculescu încearcă să-și repare cariera și mai ales demnitatea în instanță, povestește la Europa FM, autorul anchetei, jurnalistul Alex Nedea:

„A contestat deja mutarea, la fel cum a contestat forțarea demisiei sale, imediat după ce a semnat că își dă demisia. El a contestat toate măsurile represive la adresa sa.”

În locul inginerului Ovidiu Ianculescu, la conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș a fost pus Ionuț Cengher, fost șef la o firmă care vinde băuturi alcoolice și aparete de cafea, detașat de la Senat, după cum el însuși recunoaște în ancheta realizată de Alex Nedea.

Acum, Administrația Națională “Apele Române” sususține că politicianului liberal citez “îi vor fi reanalizate competențele”.

Alex Nedea de la Recorder spune că reacția autorităților este deplorabilă:

„Încearcă să ocolească elefantul din încăpere, că la Apele Române cel puțin 13 directori au fost înlăturați din funcție la cererea mai marilor de la București și înlocuiți cu niște oameni fără pregătire în domeniu, deși reglementările în vigoare spun că cei care dețin funcții de conducere în Apele Române trebuie să aibă experiență în domeniul gospodăririi apelor.”

Conducerea Administrației “Apele Române” mai precizează într-un comunicat că directorul tehnic al Administrației Bazinale de Apă Mureș, Cristian Bratanovici face obiectul unui dosar de cercetare penală pentru luare de mită.

În ancheta Recorder, apare o înregistrare în care Cristian Bratanovici ar face presiuni asupra inginerului Ovidiu Ianculescu să lase postul liber pentru a fi ocupat de un politian fără nicio pregătire în domeniul apelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

  • Anca Grădinaru

Sursa foto: Captură video YouTube/Recorder