Răzvan Murgeanu a fost arestat preventiv

Răzvan Murgeanu, fost consilier de stat a fost arestat preventiv.  El este suspectat de trafic de influență, dare de mită și instigare la spălarea banilor.

Murgeanu ar fi primit 15.000 de euro pentru a facilita incheierea unui contract de reabilitare a 85 de blocuri din sectorul 5.

 

În același dosar a fost arestată și Gabriela Gângoe-Simion – practician în insolvență,  acuzată printre altele de intermedierea unor operațiuni financiare de către persoana care are sarcina de a reorganiza sau lichida un operator economic, complicitate la trafic de influență, la dare de mită și spălarea banilor.

Între iulie 2015 și februarie 2016 Gabriela Gângoe-Simion a dispus plata din conturile unei firme aflate sub supravegherea sa a peste 63 de mii de lei – suma a fost acoperită cu facturi fictive de servicii de audit emise de o firmă controlată de rudele ei.

Firma supravegheată de Simion, împreună cu o altă societate au încheiat contracte pentru reabilitarea termică a 85 de blocuri din Sectorul 5 al Capitalei. Contractul avea valoarea de aproape 72 de milioane de lei.

La finalul lunii decembrie a anului trecut, Primăria a plătit 8,5 milioane de lei  – plata ar fi fost făcută la intervenția lui Valentin Stănescu– director în cadrul Primăriei Sectorului 5 care a cerut, prin intermediul lui Răzvan Murgeanu, 15.000 de euro. Murgeanu a mai cerut de la Gabriela Gângoe-Simion alţi 15.000 de euro pentru el.

Totodată, Gabriela Gângoe-Simion, în baza înţelegerii cu Murgean, a explicat conducerii firmei pe care o supraveghea că cei 8,5 milioane de lei au fost viraţi de Primăria Sectorului 5 “cu nişte condiţii” – astfel era necesară plata unor comisioane

Gabriela Gângoe-Simion l-ar fi instigat pe administratorul uneia dintre firme să plătească  3.000 de euro, o parte din comisionul de 15.000 de euro pretins de Murgeanu.

Răzvan Murgeanu a fost, din iunie 2013 până în octombrie 2014, consilier de stat la Administraţia Prezidenţială în mandatul lui Traian Băsescu. Anterior, Răzvan Murgeanu a fost viceprimar al Capitalei din partea PDL şi secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în perioada în care instituţia era condusă de Elena Udrea.