Confidenţialitate

Răzvan Cherecheș: În 2-3 săptămâni, numărul de cazuri COVID va crește din nou din cauza redeschiderii școlilor cu prezență fizică | AUDIO

Numărul infectărilor cu coronavirus va crește peste 2-3 săptămâni, efect al redeschiderii școlilor cu prezență fizică, consideră Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj.

El spune că nu există fundament științific pentru deschiderea școlilor dacă vaccinarea profesorilor este peste 60%. Ar fi nevoie de peste 86% în rândul tuturor celor din școală, de la elevi la profesori și personal auxiliar.

„Ca școlile să fie deschise în siguranță ar trebui ca procentul de vaccinați să fie peste 86% atât în rândul profesorilor, personalului auxiliar, cât și al elevilor”, a spus Răzvan Cherecheș la Europa FM.

„Undeva în 2-3 săptămâni ar trebui să înceapă să crească din nou numerele pentru că școala acționează ca un accelerator al transmiterii în comunitate. Din cauza faptului că elevii și profesorii petrec ore în spații închise care nu sunt ventilate corespunzător, acest lucru duce la creșterea ratei de transmitere a virusului”, a mai explicat Răzvan Cherecheș la Europa FM.

Sursa foto: Facebook / Răzvan Cherecheș

Citește și: 241 de decese raportate în ultimele 24 de ore. Puțin peste 1800 de pacienți sunt internați la ATI

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.