Confidenţialitate

Războiul din Ucraina a intrat în a doua lună. Armata din Ucraina a recucerit mai multe orașe din jurul Kievului | AUDIO

Războiul din Ucraina a intrat în a două lună. Armata din Ucraina a reușit să recucerească mai multe orașe din jurul Capitalei Kiev, susțin serviciile britanice. Se dau încă lupte în orașul Izium, pe care forțele din Rusia susțin că l-au cucerit. Între timp, un bilanț anunțat de autoritățile de la Kiev arată că de la începutul invaziei 135 de copii și-au pierdut viața în atacuri.

Mai multe unități militare din Rusia au început să se retragă din unele zone din Ucraina după ce au suferit pierderi grele, a anunţat armata ucraineană. În jurul Kievului, armata din Ucraina a reușit să recucerească mai multe orașe și să țină la distanță armata rusă, potrivit unui raport publicat de Ministerul Apărării din Ucraina.

Pe de altă parte, forțele armate ale Rusiei anunță că au distrus un important depozit de combustibil din afara Kievului printr-un atac cu rachete de croazieră lansate de pe mare.

Potrivit unui raport publicat de oficiali americani, aproape 60% dintre rachetele de mare precizie cu care Rusia a atacat Ucraina de la declanșarea invaziei nu au detonat, notează Reuters.

Forțele militare din Rusia continuă blocarea orașului Harkov, cel de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina. Bătălii se dau în continuae și în orașul Izium, pe care Rusia susține că l-a cucerit, însă autoritățile din Ucraina spun că nu este adevărat.

În Mariupol, unul dintre cele mai afectate orașe de bombardamente, o nouă încercare programată astăzi pentru evacuarea civililor în mașini private. Unii civili au reușit să fugă prin coridoarele care au dus către Rusia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Până la 60% din rachetele cu care Rusia a atacat Ucraina n-au mai detonat, spun oficiali ai SUA

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.