Confidenţialitate

Război Israel-Hamas: 100 de copii palestinieni răniți în urma conflictului, tratați în spitale din Italia | AUDIO

O sută de copii palestinieni răniţi în urma conflictului care a început în urmă cu mai bine de 3 luni vor fi trataţi în spitale din Italia, anunță Ministerul Apărării de la Roma, transmite agenția France Presse.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Transferul a o sută de copii palestinieni şi membri ai familiilor acestora din Fâşia Gaza la spitalele italiene” a început, a comunicat Ministerul Apărării.

Primii 30 de copii vor fi transferaţi în peninsulă în zilele următoare „graţie unei punţi aeriene între Egipt şi Italia”. Alţi 30 vor ajunge la sfârşitul lunii la bordul unei nave aparţinând marinei italiene, care urmează să ridice în curând ancora dintr-un port egiptean. Aceştia vor fi internaţi în spitale din mai multe oraşe italiene.

Ministerul italian al Apărării a adăugat, de asemenea, că se ia în considerare trimiterea unui spital militar de campanie în regiune.

Ieri, şapte copii palestinieni răniţi au sosit în Franţa pentru tratament, după ce alţi doi au ajuns în Hexagon la sfârşitul lunii decembrie.

Cel puţin 25.700 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucişi în Fâşia Gaza în urma bombardamentelor şi a ofensivei terestre israeliene, potrivit cifrelor publicate de gruparea teroristă Hamas.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a avertizat zilele trecute cu privire la o „ameninţare iminentă de foamete” în enclava palestiniană.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pauză de 2 luni în războiul din Fâșia Gaza, noul armistițiu propus de Israel pentru eliberarea ostaticilor | AUDIO