Confidenţialitate

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut sub 3,5 în București. Autoritățile se întrunesc pentru a relaxa unele măsuri

Luni, 26 aprilie, Direcţia de Sănătate Publică anunță că bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 arată o scădere a ratei de incidență în București, care acum a ajuns la 3,46, astfel că ar urma să vedem o relaxare a unor măsuri în București în cel mai scurt timp.

Sâmbătă, prefectul Capitalei, Alin Stoica, preciza că o relaxare pentru weekend va fi dispusă în momentul în care rata coboară sub 3,5, urmând ca magazinele să își reia programul avut în zilele de luni până joi.

În plus, ar urma să fie redeschise sălile de sport, în timp ce restaurantele vor reveni la un program normal gradual, mai spunea Alin Stoica, sâmbătă:

„Măsurile vor fi relaxate la 3,5, e previzibil că vom scădea și sub 3,5 în următoarea perioadă și atunci programul operatorilor economici și din perioada de weekend, de vineri, sâmbătă, duminică, va fi până la 21.00 și circulația persoanelor va fi permisă până la orele 22.oo. Singura măsură suplimentară față de ce am spus acum e redeschiderea sălilor de sport, sub 3,5.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prefectul Capitalei mai anunța sâmbătă că autorităţile se vor întruni imediat ce se va constata scăderea ratei de infectare sub 3,5 pentru a relaxa măsurile restrictive privind deplasarea persoanelor şi programul agenţilor economici.

Ședința privind ridicarea unor restricţii are loc la Prefectura Capitalei, luni, la ora 14.00.

Întâlnirea Comitetului pentru Situații de Urgență București vine la doar două zile după ce s-a decis ca măsurile restrictive în Capitală să rămână valabile în weekend. Magazinele închid la ora 18, iar circulația persoanelor după ora 20.00 este posibilă doar cu declarație pe proprie răspundere.

Tocmai aceste restricții ar putea fi relaxate în urma ședinței de azi. Directorul DSP București, Oana Nicolescu:

„Noi facem câteva propuneri, dați-mi voie să nu speculez pe marginea acestor lucruri, urmează ca la ora 14.00 să avem o întâlnire cu domnul prefect, reprezentanții și cu siguranță acolo vom discuta aceste lucruri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Vă reamintim, potrivit normelor actuale, când rata de infectare este peste 4 magazinele trebuie să se închidă în weekend la ora 18.00, iar circulaţia este permisă până la ora 22.00. Relaxarea acestor restricţii este luată în calcul însă în momentul în care rata scade sub 3,5, așa cum s-a întâmplat și în cazul Capitalei.