Confidenţialitate

Rata de incidență din București a coborât la cea mai mică valoare din ultima jumătate de an

Rata de infectare cuvirusul SARS-CoV-2 a scăzut sub 1 în Bucureşti. 0,94% este valoarea anunţată luni de Direcția de Sănătate Publică.

O valoare aşa de mică nu s-a mai înregistrat în ultima jumătate de an. În aceste condiţii, toți elevii se vor putea întoarce la școală în București de miercuri. Condiția este ca și Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență să decidă acest lucru, spune ministrul Educației.

Chiar dacă  rata de infectare a scăzut luni sub 1 caz la mia de locuitori, școala nu poate începe marți, pentru că ședința comitetului are loc abia marți.

”Ordinul comun de modificare a condițiilor prin care se redeschid școlile în București se poate publica cel mai devreme în aceasta seară în Monitorul Oficial. Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință a comitetului în această seară pentru a anunța schimbări de marți dimineața”, spune ministrul Educației.

„Se va face ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent” mai precizeaza Sorin Cîmpeanu.

În Capitală, în jurul școlilor, masca de protecție va fi obligatorie în continuare, la fel ca și în alte locuri aglomerate, a anunțat prefectul Bucureștiului.

Alin Stoica a explicat că obligația este valabilă pe o rază de 50 de metri de la unitatea de învățământ.

În alte spații publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, obligativitatea purtării măștii de protecție rămâne în vigoare.

În spațiile deschise din Capitală, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spațiului.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.