Confidenţialitate

Răspunsul lui Dacian Cioloș după ce a fost întrebat de ce a „fugit de la guvernare”: „Am ieșit din guvern pentru că nu am putut să ne facem treaba” | AUDIO

Dacian Cioloș, președintele USR PLUS, a fost invitat în emisiunea „Piața Victoriei”, de la Europa FM. Unul dintre ascultătorii Europa FM i-a spus lui Dacian Cioloș că s-ar fi așteptat să lupte, nu să fugă de la guvernare. Dacian Cioloș a spus că lupta s-a dat până în momentul în care nu au mai putut să-și facă treaba.

Unul dintre ascultătorii Europa FM a intrat în direct în emisiunea „Piața Victoriei”, spunându-i lui Dacian Cioloș că: „Mă așteptam de la voi să muriți cu dinții în gâtul lor, nu să fugiți. Voi pur și simplu ați fugit de la guvernare”.

În replică pentru ascultătorul Europa FM, Dacian Cioloș a spus că: „Am rămas acolo și am ținut cu dinții de ceea ce am promis în campanie, de ce am pus în programul de guvernare. Am insistat de mai multe ori și în guvern, dar și în ședințele de coaliție să mergem pe organizarea de concursuri pentru directori în școli. Să nu împărțim pe criterii politice funcțiile de conducere din direcțiile județene din diferite județe. Să facem agenția aceea de investiții pentru infrastructură în sănătate, pentru că aveam bani necheltuiți, iar consiliile județene, primăriile, nu aveau capacitatea să pregătească proiecte serioase. Deci asta am făcut, până în ultimul moment. Cu toată lipsa de încredere.

Am fost până când am putut să facem ceva, dar când el, ca premier, abuzează de poziția lui ca premier al coaliției și impune agenda guvernului, dacă ar fi trecut cu USR-PLUS în guvern, acel PNDL cu cele 10 miliarde angajate în numele României, fără niciun criteriu acolo, am fi fost părtași la acea decizie, chiar dacă eram împotrivă”.

„Am ieșit din guvern pentru că nu am putut să ne facem treaba”, a mai spus Cioloș la Europa FM.

Citește și: Toate școlile din București se redeschid de joi, 25 noiembrie