Răspunsul companiei RoStar după a folosit fotografii cu Hitler pentru a ilustra un concurs de cultură generală

Compania RoStar vine cu un răspuns după ce a stârnit o controversă folosind pe pagina de Facebook două fotografii cu Adolf Hitler pentru a ilustra un concurs de cultură generală.

„Societatea RO STAR SA deține o pagina de Facebook, care este administrata de societatea MORE THAN PUB SRL, pagina care se adresează clienților noștri si tuturor persoanelor care doresc sa se aboneze la aceasta.

Una dintre rubricile pe care dorim sa le aducem la cunoștința celor care ne urmăresc pagina de Facebook se numește „CULTURA GENERALA”. In cadrul acestei rubrici, care datează încă de acum 8 (opt) luni, încercam pe cat posibil sa antrenam publicul căruia ne adresam in discuții culturale, care conduc la dezvoltarea de noi orizonturi. Astfel, punem diverse întrebări despre persoane din istorie, literatura, muzica, despre orașe, tari, construcţii ieșite din comun etc. alături de imagini referitoare la subiectul/obiectul întrebării respective, imagini încadrate de un template cu denumirea societății/produs.

Prin publicarea celor doua articole in care apar fotografii cu Adolf Hitler, in niciun moment, societatea RO STAR SA nu a urmărit promovarea altor interese decât cele strict legate de cultura generala si nu am încercat niciodata sa creăm o asociere intre RO STAR SA si acel sinistru personaj din istorie.

In realitate, intenția noastră era, așa cum am precizat si anterior, știința/cultura, provocarea unor dezbateri care conduc la acumularea de noi cunoștințe, nicidecum promovarea unor astfel de însemne sau a ne asocia imaginea cu greu dobândită, in 22 ani de activitate, cu numele unor persoane ce au săvârșit crime împotriva umanității.

Prin scoaterea din context a celor doua întrebări referitoare la Adolf Hitler s-a ajuns astăzi la o interpretare eronata făcută de publicațiile care au dezbătut acest subiect.

Ne delimitam in totalitate de acțiunile mai tinerilor colaboratori ai administratorului paginii de Facebook care, fără vreo rea intenție nu au realizat consecințele sau interpretările care pot fi date unor astfel de postări.

RO STAR SA, acționarii săi, managerii și directorii săi au o istorie îndelungată dovedită de luptă activă împotriva antisemitismului, rasismului, xenofobiei sau a oricărei alte forme de discriminare și susținerea victimelor acestora. Regretăm că acest incident nefericit a permis să pună la îndoială bunăvoința și intențiile noastre”, este răspunsul pe care îl transmite compania.

Comunicatul complet al companiei

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS