Confidenţialitate

Răspândirea coronavirului afectează evenimentele și târgurile internaționale

Peste 70 de expozanţi care erau aşteptaţi să participe la Salonul aeronautic de la Singapore, de săptămâna viitoare au anunțat că se retrag. Și la cel mai mare târg de tehnologie din Europa, ce are loc în curând în Barcelona, nume mari de pe piață au anunțat că nu mai participă sau că renunță la lansări publice.

Printre numele grele care au anunțat că nu mai participă la evenimnetul din Singapore se numără gigantul american al apărării Lockheed Martin dar şi constructorul aeronautic britanic Havilland. Grupul canadian Bombardier şi-a anulat şi el participarea.

Retragerile vin în contextul în care în Singapore s-a înregistrat deja zeci de cazuri confirmate de contaminare cu coronavirus.

Salonul de la Singapore – organizat o dată la 2 ani – este unul foarte important pentru industria aeronautică mondială pentru că aici sunt anunțate contracte și comenzi de avioane de pasageri, sunt anunţate la acest salon care se organizează odată la doi ani.

Probleme similare și la Barcelona. Producătorul suedez de echipamente de telecomunicaţii Ericsson a anunţat că nu va participa la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile ce va avea loc la finele lunii.

Compania a invocat tot epidemia de coronavirus, apreciind că nu poate garanta siguranţa angajaţilor şi clienţilor săi. Și compania sud-coreeană LG și-a anulat prezența la Barcelona iar chinezii de la ZTE au renunțat la planurile pentru organizarea unei conferințe de presă în a doua zi a congresului.