Confidenţialitate

Rareș Bogdan: A părăsi guvernarea în aplauze arată cel puțin iresponsabilitate

Prim-vicepreședinte al PNL, Rareș Bogdan a comentat anunțata demisie în bloc a miniștrilor USR PLUS, primită cu aplauze de membrii formațiunii.

„Dacă într-adevăr depun demisiile, urmează 45 de zile în care suntem în situația de interimat. În aceste 45 de zile, vor prelua ministerele colegi de-ai noștri, respectiv secretari de stat sau miniștri plini de la alte ministere. Nu ne putem juca cu această țară și cred că comportamentul de a fugi în aplauze, de a părăsi guvernarea în aplauze, arată cel puțin iresponsabilitate, dacă nu și imaturitate”, a declarat liberalul.

„Deocamdată, funcționăm pe ideea interimatului. Avem o situație în care PNL, împreună cu minoritățile și UDMR, au 179 de deputați și senatori. Sigur că până la 234 mai avem nevoie de 55 de voturi. Vom vedea. Nu discutăm despre asta. Nu vrem alianță cu PSD, cei de la USR PLUS fac alianță cu AUR”, a mai spus fruntașul PNL.

Rareș Bogdan a reafimat că partidul îl susține pe premier: „Este cea mai bună alegere pentru această etapă din istoria României și PNL nu va reununța la Florin Cîțu”.