Confidenţialitate

RAR a închis peste 200 de service-uri

Registrul Auto Român (RAR) a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizaţie de funcţionare, a anunţat, marţi, instituția.

Controalele au fost efectuate la 655 de societăţi din toată ţara, în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2017.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate de inspectorii Departamentului Supraveghere Piaţă al RAR, în urma controalelor efectuate, a fost de 596.000 lei.

De asemenea, RAR a suspendat activitatea altor 49 de service-uri pentru că nu au respectat condiţiile iniţiale de autorizare, iar dacă vor rezolva problemele, acestea îşi vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile.

„Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare şi lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate”, se arată în comunicatul instituției.

RAR atrage atenţia posesorilor de autovehicule să fie foarte atenţi atunci când aleg service-ul în care îşi duc maşina la reparat.

„Ofertele de pe piaţă care promit reparaţii rapide şi ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparaţiilor efectuate. Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul şi a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto”, susţin reprezentanţii RAR.