Raluca Prună, ministrul propus la Justiție, a primit aviz favorabil la comisiile de specialitate

Raluca Prună, ministrul propus pentru Justiţie, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, cu 48 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi două abţineri.

În cadrul audierilor din comisiile parlamentare de specialitate, Raluca Prună a fost solicitată să răspundă la mai multe întrebări privind colaborarea cu Parlamentul, regimul imunităţilor, MCV sau elaborarea legislaţiei.

Raluca Prună nominalizată pentru portofoliul Justiției este în prezent înalt funcțional la Comisia Europeană.

Licenţiată în drept şi filosofie, Raluca Prună lucrează acum la Bruxelles. În ultimii ani a ocupat mai multe funcții la Comisia Europeană, inclusiv la Direcţia Generale Justiţie a Comisiei.

Tot la Bruxelles a lucrat ca jurist lingvist în cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene și a fost consultant extern pe probleme anticorupție la Banca Mondială.

Raluca Prună este membru fondator şi fost preşedinte în exerciţiu al „Transparency International” Romania, precum şi membru fondator al Asociaţiei „Societatea pentru Justiţie”.

Avocat înscris în Baroul Bucureşti, Raluca Prună are un master în ştiinţe politice. Ea a obţinut burse la universităţi din străinătate

.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS