Raluca Prună, după ce nu a putut intra la metrou: Tot ce este posibil în alte capitale europene, la noi nu este cu putință

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a explicat la Interviurile Europa FM că postarea de pe Facebook, în care a criticat conducerea Metrorex pentru lipsa automatelor de cartele de la metroul bucureștean, a fost scrisă dintr-o frustrare.

”Tot ceea ce este posibil în toate celelalte capitale europene comparabile, la noi nu este cu putință.” a spus Raluca Prună, după ce, săptămâna trecută, nu a putut lua metroul din stația Piața Victoriei după ora 22, pentru că nu a mai găsit casa de bilete deschisă, iar la acea intrare nu exista niciun automat pentru vânzarea cartelelor.

”Sunt de șase luni într-un mandat la Justiție, dar calitatea mea de cetățean nu este suspendată. S-a întâmplat că seara la ora 10, exact așa cum am scris pe Facebook, nu am scris ca să fiu preluată, m-am și mirat de cât de difuzat a fost ceea ce am scris și am scris dintr-o frustare a faptului că nu știu cum anume facem că tot ceea ce este posibil în toate celelalte capitale europene comparabile, la noi nu este cu putință. Deci aș fi vrut să găsesc un aparat acolo și am înțeles că exista un aparat, dar la o altă intrare. Dacă mie mi s-a întâmplat asta și nu am știut că la o altă intrare există un aparat, sunt convinsă că un turist străin sau chiar altcineva care nu este din București nu ar fi găsit aparatul. Măcar știm câte automate de bilete vor fi.”, a declarat Raluca Prună la Interviurile Europa FM.

Postarea ministrului Justiție s-a viralizat, iar Metrorex a anunțat ulterior că va instala în acest an aproape 140 de automate noi pentru vânzarea cartelelor.

„O chestiune de bucureștean, fără legătură cu justiția. Aseară, câteva minute după ora 10,00, la metrou la Piața Victoriei. Vreau să îmi cumpăr o cartelă, domnul din ghereta dedicată îmi spune că nu îmi poate da niciuna, casieria s-a închis la orele 22,00, el e numai paznic. Constatare: automate pentru cartele nu există. Sunt descumpănită, el e drăguț, mă recunoaște, îmi spune nu e nicio problemă, pot sări peste bară/tourniquet. Nu înțeleg să sar, îi spun — am the right change, aș vrea totuși o cartelă. Nu poate face nimic, insistă să sar, îi mulțumesc, nu pot călători fără bilet, insistă din nou, rezist, iese amabil din gheretă, îmi arată un afiș cu programul casieriei. Totul e regulamentar, e închis după 22,00”, a scris Raluca Prună pe Facebook.

Ministrul mai preciza, săptămâna trecută, că Metrorex ar trebui să explice cum de funcționează metroul după ora 22,00, dacă nu pot fi cumpărate cartele de călătorie, după ora respectivă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS