Raluca Prună, despre OUG privind intrerceptările: Nu putem combate terorismul într-un mod amatoristic

Ministrul Justiţiei Raluca Prună le răspunde celor care au criticat Ordonanţa de Urgenţă privind interceptările. Avânt în vedere contextul internaţional, România nu poate combate terorismul într-un mod amatoristic, spune Raluca Prună.

Actul normativ aprobat vineri de Guvern permite Serviciului Român de Informații să fie organ de urmărire penală doar dacă e vorba de siguranță națională și terorism.

Acest lucru nu înseamnă că SRI poate să rețină, să aresteze sau să ridice pe oricine de pe stradă, a subliniat ministrul Justiției, care a precizat că „toate aceste critici, cum că am reînfiinţat direcţia securităţii sunt complet nefondate”.

„Invit pe toată lumea care critică OUG, să se uite la ultimele atentate teroriste şi să se întrebe dacă noi putem combate terorismul într-un mod amatoricistic. Agenda internaţională şi naţională, pentru că suntem în UE, face în aşa fel încât să fi fost decizia mea ca ministru, fără niciun fel de regret” a spus Raluca Prună.

Ordonanța de urgență adoptată vineri modifică patru legi și le permite procurorilor și polițiștilor judiciari să folosească echipamentele de interceptare ale SRI.

Președintele Instanței Supreme va verifica modul în care se fac aceste interceptări.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS