Raftul cu milioane de carti: Si totusi Biblia are dreptate, Werner Keller (AUDIO)

În fiecare sâmbătă și duminică, în emisiunea ‘O dimineață de Milioane’, Europa FM și Editura Litera vă oferă un pachet cu cinci carti cadou.

Sâmbătă, 19 aprilie

Publicată pentru prima dată în 1955 şi revizuită în 1980, celebra lucrare a lui Werner Keller a fost tradusă în peste 25 de limbi și s-a vândut în mai mult de zece milioane de exemplare.

Datorită abordării documentate, dar deloc greoaie, a istoriei şi arheologiei biblice, cartea a devenit extrem de populară, ajungând să fie folosită ca material de studiu.

Autorul dedică treizeci şi patru de capitole Vechiului Testament şi zece capitole Noului Testament, demonstrând ştiinţific că Biblia conţine date reale.

De-a lungul Nilului, al Iordanului, Eufratului şi Tigrului, cât şi pe ţărmurile Mării Moarte şi ale Mării Mediterane arheologii au descoperit atât de multe dovezi străvechi ale celor spuse în Biblie, încât oamenii de ştiinţă din cele mai variate domenii au putut să prezinte, pas cu pas, explicaţii pentru istorisirile biblice.

Werner Keller s-a născut în 1909 în Anhalt şi a trăit din 1945 în Berlin, fiind jurnalist la Die Welt şi alte publicaţii prestigioase. A murit în 1980, în localitatea elveţiana Ascona.

A mai scris, printre altele, Ost minus West = Null (Est minus Vest = Zero, 1960) şi Geschichte der Etrusker (Istoria etruscilor, 1970).