Raftul cu milioane de cărți: Mihail Şişkin, autorul rus aflat în conflict cu puterea de la Kremlin – sâmbătă și duminică, la EuropaFM

Ascultătorii Europa FM pot câștiga, sâmbătă și duminică, în emisiunea ‘O dimineață de milioane’, două volume semnate de Mihail Şişkin, între care ‘Părul Venerei’, ce va fi lansată în București vineri seară.

Mihail Şişkin este considerat cel mai valoros scriitor rus contemporan și cel mai important candidat rus la premiul Nobel pentru literatură.

Scriitorul se va întâlni, vineri, cu publicul român la ora 18.30, la Galeriile Artmark din Bucureşti. Va fi lansat volumul ‘Părul Venerei’, apreciat de critica internațională – AUDIO 1.

Mihail Şişkin este cunoscut în România și cu volumul ‘Scrisorar’, apărut la editura Curtea Veche anul trecut, în traducerea Antoanetei Olteanu – AUDIO 2.

Mihail Şişkin este singurul scriitor care a câştigat toate cele trei mari premii literare ruseşti – premiul ‘Booker Rusesc’ în anul 2000, ‘Marea carte’ în 2006 și 2011 şi ‘Premiul Naţional pentru Bestseller’ în anul 2005.

Cărțile sale sunt vândute în Rusia și au succes la public, dar relațiile sale cu Kremlinul sunt tensionate. În luna martie a refuzat să reprezinte Rusia la un eveniment literar , în Statele Unite ale Americii, pentru că nu a vrut să fie vocea ‘unei ţări unde puterea a fost preluată de un regim corupt şi criminal’ (The Guardian).

Autorul trăieşte în Elveţia din 1955 și lucrează ca interpret. Mihail Şişkin asistă autorităţile elveţiene care intervievează persoanele din Rusia sau din alte părţi ale fostei Uniuni Sovietice care cer azil. Și multe dintre poveştile pe care le-a tradus apar și în romanele sale.

De altfel, trei dintre romanele lui Şişkin au fost puse în scenă: ‘Scrisorar’, la Teatrul de Artă Cehov din Moscova, ‘Vziatie Izmaila’, la Teatrul Most, şi ‘Părul Venerei’, la Atelierul Piotr Fomenko.

Cele două volume -‘Părul Venerei’ (2013) și ‘Scrisorar’ (2013) – vor fi prezentate sâmbătă și duminică, în emisiunea ‘O dimineață de milioane’.

Ascultătorii Europa FM au ocazia să câștige aceste cărți imediat după prezentarea lor.