Confidenţialitate

Rafila: Trebuie schimbat conceptul de curățenie la locul de muncă | AUDIO

Autoritățile pregătesc, în aceste zile, strategia de revenirea la normalitatea permisă de epidemia de nou coronavirus.

Epidemiologul Alexandru Rafila spune că se impun unele schimbări la locul de muncă, mai ales în birourile deschise (open-space) ale companiilor.

„Probabil că angajatorii vor trebui să decaleze programul sau să-l facă secvențial pentru cei care sunt în aceste birouri, astfel încât să nu fie prezenți toți în același timp. Trebuie schimbat conceptul de curățenie, personalul angajat să fie mai numeros și curățenia făcută pe tot parcursul zilei (…) Pentru cei care fac livrări trebuie să existe o altă procedură care să permită desfășuarea activității cu o interacțiune minimală”, a explicat medicul la Digi 24.

Expertul a invocat, totodată, importanță măsurării temperaturii angajaților, “atunci când vin în clădire, nu la plecare. Lucrul ăsta se aplică inclusiv la avioane, măsurarea temperaturii la plecare, dacă e cineva bolnav afectează pasagerii din jurul lui. Și cred că este o foarte bună metodă de screening, pentru că e ușor de făcut, nu este costisitoare”, a precizat Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.