Confidenţialitate

Rafila: Nicio ţară din lume nu poate asigura necesarul de paturi pentru arşi în caz de catastrofă

Un centru pentru pacienții cu arsuri grave va fi construit la Timișoara, în curtea spitalului județean.

Va avea 12 locuri și urmează ca alte două orașe, București și Târgu Mureș, să aibă astfel de centre pentru marii arși- a declarat ministrul sănătății, Alexandru Rafila, care a vizitat șantierul. Proiectul este finanțat de Banca Mondială.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Centrul de la Timişoara este cel mai avansat, am semnat, de asemenea, contractul la Târgu Mureş şi urmează să îl semnăm şi pe cel de la Bucureşti. Deja aici s-a amenajat terenul, se realizează protecţia diverselor tipuri de instalaţii care există aici, pe teren şi în cadrul complexului Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara va exista această nouă clădire care să ofere 12 locuri noi pentru pacienţi cu arsuri grave sau de nivel intermediar. La fel vor fi la Târgu Mureş şi la Bucureşti, câte 12 unităţi de tratare a pacienţilor cu arsuri”, a declarat Alexandru Rafila.

În plus, guvernul României va semna un acord cu guvernul Belgiei pentru tratarea pacienților cu arsuri grave în cazul unei catastrofe:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Vreau să mai înţelegem un lucru care este foarte important. Nicio ţară din lume nu poate să amenajeze atât de multe paturi pentru pacienţi arşi care ar putea să deservească în caz de urgenţă, de catastrofă, astfel de pacienţi şi trebuie să existe şi posibilitatea rezolvării la nivel naţional, dar  şi prin parteneriate şi în curând vom semna un acord în acest sens cu Guvernul belgian pentru a exista o legiferare şi un mecanism pentru aceşti pacienţi. Toată această infrastructură de sănătate trebuie deservită de personal calificat. Lucrăm foarte îndeaproape cu comisia de chirurgie plastică a Ministerului Sănătăţii încât să operaţionalizăm cât mai multe paturi la nivel naţional ca să poată să trateze pacienţii cu arsuri”, a mai spus ministrul sănătății.

Sursa foto: Sursa foto: Inquam Photos / George Călin