Raed Arafat: Vinovat este ISU București

 

O anchetă realizată de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor arată că Inspectoratul pentru Situații de Urgență avea cunoștință de existența clubului Colectiv cel puțin din data de 23 septembrie, când un organizator de evenimente a anunțat că în clubul Colectiv se va desfășura un festival la care sunt așteptați câte 2000 de oameni în 25 și 26 septembrie.
Într-o intervenție la România TV, secretarul de stat Raed Arafat a spus că Inspectoratul pentru Situații de Urgență București este vinovat de faptul că nu a verificat clubul și a dezinformat cu privire la faptul că nu ar fi știut de existența acestuia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au mințit atunci când, după incendiul din clubul Colectiv, au declarat că nu știau de existența acestui club

Pe 23 septembrie, Emagic Entertainment, unul dintre cei mai mari organizatori de concerte din România, a transmis către dispeceratul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență un fax prin care informa că organizează un festival în datele de 25 și 26 septembrie, în clubul Colectiv și la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București.

„La festivalul PLUM estimăm în fiecare dintre cele două zile un număr de 2.000 de persoane pe seară”, se spunea în același fax Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Pe spatele faxului există confirmarea automată de primire de la numărul de fax al Inspectoratului General de Situații de Urgență. Potrivit jurnaliștilor GSP, pompierii nu au răspuns solicitării Emagic pentru festivalul PLUM.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS