Oficialii au mințit! ISU știa de existența clubului Colectiv

Oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au mințit atunci când, după incendiul din clubul Colectiv, au declarat că nu știau de existența acestui local.

O anchetă realizată de jurnaliștii Gazetei Sporturilor arată că Inspectoratul pentru Situații de Urgență avea cunoștință de activitatea desfășurată la Colectiv cel puțin din data de 23 septembrie.

Jurnalistul Cătălin Tolontan publică, astăzi, un document care arată că un organizator de evenimente solicitase prezența ISU la un festival care urma să se desfășoare în clubul mistuit de flăcări în seara zilei de 30 octombrie. În urma incendiului au murit până acum 60 de persoane și au fost rănite aproape 200.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe 23 septembrie, Emagic Entertainment, unul dintre cei mai mari organizatori de concerte din România, a transmis către dispeceratul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență un fax prin care informa că organizează un festival în datele de 25 și 26 septembrie, în clubul Colectiv și la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București.

„La festivalul PLUM estimăm în fiecare dintre cele două zile un număr de 2.000 de persoane pe seară”, se spunea în același fax Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Pe spatele faxului există confirmarea automată de primire de la numărul de fax al Inspectoratului General de Situații de Urgență.  Potrivit jurnaliștilor GSP, pompierii nu au răspuns solicitării Emagic pentru festivalul PLUM.

Secretarul de stat Raed Aarafat declara, în seara incendiului, că ”pompierii nu au clubul Colectiv în baza lor de date, cei de la IGSU și de la ISU nu știau nimic despre acest club”.

Articolul lui Cătălin Tolontan poate fi citit AICI

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS