Raed Arafat: ”Trebuie să facem ceva să ajungem să obligăm familiile la acceptarea consolidării”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a tras concluziile la finalul exercițiului SEISM 2018.

”Nu e suficient să vii să spui că vom face prevenire şi atât şi după care vine unul singur şi poate printr-o semnătură să-ţi blocheze toată consolidarea într-un bloc, pentru că el singur nu e de acord sau o familie care nu e de acord.

Trebuie să facem ceva să ajungem să obligăm familiile la acceptarea consolidării şi să obligăm la consolidare sau chiar în unele situaţii poate că nu merită consolidarea şi atunci o clădire trebuie să fie înlocuită, deci toate aceste aspecte trebuie să fie luate în considerare dacă vrem să ajungem la prevenire, să fie pe primul loc. Noi pregătim populaţia la reacţie, pregătim răspunsul, pregătim intervenţia, dar şi prevenirea este segmentul care rămâne cel mai de succes, dar care este şi cel mai de lungă durată”, a spus Raed Arafat, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor la o întâlnire pe tema SEISM 2018.

Pe de altă parte, șeful DSU consideră că exercițiul desfășurat săptămâna trecută a fost un succes.

„A fost un exerciţiu de succes, de la prima până la ultima zi, de la începerea cu partea română a exerciţiului şi după care, în continuare, cu partea europeană a exerciţiului. (…) Sunt extrem de multumiţi toţi cei care au venit din afara României, pentru că ei consideră că investiţia noastră şi exerciţiul nu a fost o pierdere”, a spus Arafat, după ceremonia de închidere a exerciţiilor de simulare a intervenţiei în caz de cutremur SEISM 2018 şi EU MODEX.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS