Confidenţialitate

Arafat: Decizia de prelungire a carantinei în Timișoara, luată de DSP

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că recomandarea privind prelungirea carantinei în Timișoara a fost făcută de DSP Timiș și avizată de de INSP.

Raed Arafat a scris un mesaj pe Facebook prin care a încercat să răspundă comentariilor și atacurilor care l-au vizat.

„Văzând comentariile și atacurile recente, fac următoarele precizari: Recomandarea de carantinare a municipiului Timișoara și a două dintre localitățile limitrofe a fost facută de DSP Timiș și trimisă către INSP. INSP a avizat propunerea de carantinare și a recomandat ca localitățile care nu se aflau în propunerea DSP să rămână și ele în carantină din considerente de sănătate publică, mai ales că în ambele localități incidența este încă ridicată”, scrie în mesajul șefului DSU.

Raed Arafat a mai explicat că în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unde trebuia să se facă propunerea de prelungire a măsurii, au fost mai multe voturi împotriva și abțineri exprimate de unii membri ai comitetului nefiind posibilă atingerea unei majorități de două treimi din voturi, ceea ce a făcut imposibilă luarea unei decizii concrete, în pofida faptului că recomandările specialiștilor au fost în sensul continuării măsurilor de carantină în Timișoara și localitățile limitrofe.

Arafat a mai spus că măsuri similare au fost luate și în alte orașe.

„Municipiile mari, care au mai fost carantinate, cum ar fi Alba-Iulia, Sibiu, Baia Mare…etc. au necesitat prelungiri succesive ale măsurilor în scopul reducerii incidenței. De altfel, incidențele din ultimele patru zile de la nivelul municipiului Timișoara arată că este un platou cu cifre foarte apropiate ce poate însemna că în următoarea perioadă să înceapă scăderea treptată a acesteia”, a precizat Arafat.