Confidenţialitate

Raed Arafat spune că nu vor fi permise evenimentele mari, chiar și cu prezentarea unui test negativ pentru COVID

O relaxare precoce a măsurilor impuse din cauza pandemiei poate să însemne restricții mai mari ulterior, spune  Șeful departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Invitat la o dezbatere organizată de Dc News, Raed Arafat a fost întrebat dacă în România ar putea fi permisă participarea la anumite evenimente, inclusiv la nunți, pe baza unui test negativ pentru coronavirus:

„Testul este un test de moment, asta înseamnă testez acum, dar asta nu înseamnă că, după două zile, persoana nu este pozitivă, sau după 3-4 zile. Vă dați seama, când spuneți ca lumea să vină cu teste și să le prezinte, eu vă spun că va fi foarte greu de gestionat acest lucru. Am văzut că inventivitatea este foarte mare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Raed Arafat a dat exemplul altor țări care au relaxat restricțiile, după ce au propus testul obligatoriu înainte de prezența la anumite evenimente:

„Arătați-mi o țară din Europa care face acest lucru, că vă lăsăm să faceți totul dacă sunteți testați. Nu există. Atenție, Dubaiul a făcut asta, a deschis țara lor pentru turism și au adus oameni în ideea că au teste și tot și acum au de patru ori creșterea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.