Confidenţialitate

Raed Arafat: Numărul pacienților COVID în stare gravă din secțiile ATI rămâne ridicat în următoarele două săptămâni. La fel și în cazul deceselor | AUDIO

Numărul pacienților de COVID în stare gravă internați în secțiile ATI va rămâne ridicat în următoarele 2 săptămâni, avertizează șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. De asemenea, numărul deceselor va rămâne ridicat. Asta în ciuda faptului că în ultima săptămână, numărul celor care au ajuns în UPU-uri cu simptome grave de covid a scăzut cu 2.000 față de săptămâna 22-28 octombrie.

„La nivel de terapie intensivă și de secții spitalicești încă nu ne așteptăm să vedem descreșteri decât dacă: descreșterea cazurilor pozitive continuă și durează cel puțin 2-3 săptămâni să începem să simțim descreșterea la nivelul secțiilor de terapie intensivă.

Avem în continuare un număr mare de decese și, din păcate, un număr mare de pacienți ventilați în stare critică în secțiile de terapie intensivă și în unitățile de primiri urgențe. Numărul de cese va continua să fie semnificativ având în vedere că multe din aceste persoane se află într-o stare critică”, a spus Raed Arafat vineri, 5 noiembrie 2021.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Beatrice Mahler, despre pacienții COVID care amână internarea: „Ajung la camera de gardă cu insuficiență respiratorie, în ultimele clipe de viață”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.