Confidenţialitate

Beatrice Mahler, despre pacienții COVID care amână internarea: „Ajung la camera de gardă cu insuficiență respiratorie, în ultimele clipe de viață”

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” a fost invitata lui Cătălin Striblea în emisiunea „Deșteptarea României” la Europa FM. Beatrice Mahler a dezbătut problema sănătății din România, alături de ascultătorii Europa FM.

Beatrice Mahler a vorbit despre problemele cu care se confruntă pacienții COVID care amână internarea în spital

„Este o categorie de populație care refuză să vină în spital, mai ales atunci când știe că ar fi suspect de COVID-19. Povestea care s-a creat în jurul acestei afecțiuni, poveștile din spațiul public, nu ajută pacientul care are nevoie. La Marius Nasta, la camera de gardă, ajung pacienții care au stat acasă 14 zile în care știau că trebuie să mențină izolarea, ajung cu insuficiență respiratorie severă, cu un plămân fibrozat, moment în care intervenția noastră nu aduce beneficii foarte mari. Ajung în ultimele clipe de viață și avem pacienți care, cu toate manevrele pe care le facem, ajung să decedeze post-COVID. Nu sunt decese înregistrate COVID, dar ei ai avut COVID acasa”, a spus managerul Institutului „Marius Nasta” la Europa FM.

Numărul pacienților COVID internați la Institutul „Marius Nasta” vineri, 5 noiembrie 2021. Mahler: „Această situație de număr mare de cazuri în zona de pneumologie nu am avut-o în celelalte valuri”

„Azi dimineață erau 117 pacienți, dintre care 15 la terapie intensivă. În secție erau 9 pacienți care ar fi putut să beneficieze de un loc la terapie intensivă, restul cu forme severe de boală, cu necesar crescut de oxigen. Și vorbesc doar pe partea de COVID. Dar o presiune tot mai mare o avem în zona post-COVID, unde numărul de pacienți care necesită internare după 14 zile, și în terapie intensivă și în secție, este în creștere. Această situație de număr mare de cazuri în zona de pneumologie nu am avut-o în celelalte valuri”, a mai spus Beatrice Mahler.

Managerul Institutului „Marius Nasta” a clarificat și faptul că există două tipuri de pacienți care ajung la spital: cei care au COVID-19 și au nevoie de ajutor chiar atunci, dar și cei care au trecut acasă prin boală – într-o formă sau alta – și își dau seama că nu pot continua fără ajutor medical.

„Pentru a realiza un flux cât mai mare, pentru că presiunea la internare în zona COVID este mare, îi transferăm în pneumologie. Acolo sunt pacienți foarte mulți post COVID”, a spus Beatrice Mahler la Europa FM.

Locurile disponibile la Institutul „Marius Nasta”

„Încercăm să găsim soluții pentru fiecare pacient. Am extins cu pacienții din zona de pneumologie în zona de chirurgie toracică, unde am redus numărul de intervenții chirurgicale doar la urgențe și, practic, secția de chirurgie toracică este ocupată de pacient pneumologic. Important este că orice om care trece pe poarta spitalului să aibă parte de tratament și de un consult pneumologic”, a explicat Beatrice Mahler la Europa FM.

Citește și: Beatrice Mahler: „Oxigenul nu arde plămânii. Introducem oxigen în concentrație mare pentru a obliga plămânul să respire cu zone mai puțin folosite”