Confidenţialitate

Raed Arafat: Nu există județ din România care să nu aibă autoscară de pompieri | AUDIO

Raed Arafat susține că în Constanța erau 3 autoscări noi, dar cea aflată la cea mai mică distanță de locul incendiului și care era defectă ar fi fost achiziționată în urmă cu 10 ani de autoritățile locale:

„Din 2017 și până acum, au intrat în dotarea Inspectoratelor peste 80 de autoscări noi. Nu sunt județe fără autoscări, sunt localități fără autoscări, care mai dețin autoscări vechi, funcționale. Autoscara care era defectă la Constanța și care era în apropierea locului incendiului și care nu s-au solicitat fonduri pentru repararea ei, face parte din cele achiziționate de Constanța printr-un program transfrontalier.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Raed Arafat spune că neregulile în cazul intervenției la incendiul din Constanța vor fi prezentate vineri de reprezentanții ISU:

„Dacă noi consideram că totul a fost perfect, nu era trimisă de către IGSU o echipă de anchetă sau de investigație care să verifice. Faptul căs-a trimis acolo o echipă înseamnă că ne-am sesizat că ceva n-a mers corect. Unul dintre aceste lucruri, care a fost investigat, este raportarea greșită către noi. Colegii care au făcut acolo analiza vor veni cu rezultate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă amintesc, în cursul zilei de marți, o femeie din COnstanța a căzut de la balcon și a murit, în timp ce încerca să se salveze de incendiul care îi cuprinsese locuința. Soțul femeii a povestit că pompierii au asistat la căderea în gol a acesteia. Ei au venit fără saltea și au așteptat sosirea unei autoscări.