Confidenţialitate

Raed Arafat, la Europa FM: Sfatul – sărbători cât mai liniștite, acasă, într-un număr restrâns | AUDIO

Seful Departametului pentru Situații de Urgență îi sfătuiește pe români să nu-și facă planuri de vacanță, în afara casei, în condițiile în care epidemia de coronavirus se agravează.

Raed Arafat atrage atenția, la Europa FM, că țări precum Italia și Spania introduc restricții din ce în ce mai dure, precum închiderea, seara, a tuturor  locurilor publice de distracție sau a pârtiilor de ski.

Raed Arafat crede că, în această iarnă, de sărbători, ar trebui să stăm acasă, fără prea mulți invitați.

„Sfatul este sărbători cât mai liniștite acasă, într-un număr restrâns în familie, dar în niciun caz planuri foarte mari de deplasări în afara țării sau de festivități mari, pentru că pot să ne pună viața în pericol, dar, mai mult decât atât, s-ar putea să nu le realizeze pentru că nu știm care va fi situația. Acum, tu planifici că te duci în altă țară și după te trezești că țara respectivă are restricții”, a spus Arafat la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Apelul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență vine în momentul în care hotelierii din stațiunile pline de obicei, de sărbători, anunță că gradul de rezervare pentru Crăciun și Revelion a depășit 50% pe alocuri.

Președintele Asociației de Turism Poiana Brașov, Roxana Cojocea:

„Posibil să fie în anumite locații peste 50%, posibil în anumite locații deja să nu mai existe locuri de cazare disponibile (…). O să fie la fel cum a fost și în perioada anterioară, situații în care clienții au decis să amâne sosirea în locația respectivă sau li s-au returnat banii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.