Confidenţialitate

Raed Arafat despre ţigările electronice: Fac tot posibilul să recruteze viitoarea clientelă – AUDIO

Producătorii țigărilor electronice și dispozitivelor alternative pentru fumat au găsit portițe în legile actuale astfel încât să promoveze în continuare un obiecei considerat nesănătos.

Dispozitivele care se aseamănă țigărilor electronice pot fi folosite fără probleme în spațiile în care este interzis fumatul, pentru că nu funcționează pe bază de lichid, ci cu ajutorul unei mini-țigarete care este încălzită electronic, fără ca tutunul să fie ars.

„Studiile despre efectele acestui mod de fumat încă sunt la începutul lor, iar comercianții de tutun pretind că acest mod ar fi mai «sănătos» decât fumatul clasic. Chiar dacă ar fi așa, revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub noua formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici”, a atenționat Raed Arafat.

„Promovarea atinge și copiii, și tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică și este pericol pentru orice persoană care îl practică precum și pentru persoanele din jurul ei”, subliniază șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și fondatorul SMURD.

“Această ofensivă majoră în spaţiul public va duce la recrutarea unor noi utilizatori de ţigări”, consideră Raed Arafat, care a comentat fenomenul în direct în Deșteptarea, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.