Confidenţialitate

Raed Arafat, despre cum trebuie să ne pregătim pentru un eventual cutremur. „Trusa de urgență trebuie să existe” | AUDIO

La Europa FM, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a amintit marți cum trebuie să ne pregătim pentru un eventual cutremur.

„Trusa de urgență trebuie să existe și o găsesc pe fiipregătit.ro sau pe aplicați DSU și pot să vadă acolo conținutul ei, să aibă din timp planul lor ca familie, dacă se întâmplă un cutremur unde se vor întâlni, dacă fiecare este într-un loc, copilul la școală, părinții în diferite locuri de muncă, care e punctul lor de întâlnire, dacă nu pot să ajungă acasă la ei și bineînțeles toate sfaturile care sunt pe fiipregătit.ro și pe aplicația DSU. Trebuie citite înainte de a se întâmpla ceva și nu în timpul în care se întâmplă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

5.000 de morți și peste 20.000 de răniți este bilanțul victimelor în urma cutremurelor care au lovit Turcia și Siria.

De ieri și până acum, salvatorii au reușit să scoată de sub dărâmături peste 8 mii de supraviețuitori, dar încă sunt mulți oameni prinși sub maldărele de moloz.

Peste 60 de țări au trimis ajutoare.

În Siria, deși sunt mai puține victime decât în Turcia, situația e la fel de gravă.

Salvatori sunt puțini, echipamente la fel. În estul țării, o femeie a născut sub dărâmături. Bebelușul a fost salvat, dar mama nu a supraviețuit după naștere.

ONU a insistat ca ajutoarele externe să ajungă la sirienii de pe tot teritoriul țării, în condițiile în care o parte din Siria nu se află sub controlul guvernului, ci al rebelilor.

Citește și: Cutremurul din Turcia, prin ochii unei studente românce: „M-am speriat foarte tare. N-am mai dormit pentru că nu știam cum mă trezesc” | AUDIO