Raed Arafat, despre Colectiv: Plecarea pacienților în străinătate a întîrziat din cauza datoriilor acumulate de statul român | AUDIO

Invitat la Europa FM, în emisiunea Piața Victoriei, Raed Arafat a declarat că plecarea pacienţilor arşi în străinătate a durat foarte mult din cauza datoriilor pe care statul român le-a acumulat de-a lungul anilor la spitalele din Europa.

“Sînt spitale care au cerut altă formă de garantare a plății. Au vrut garanție guvernamentală, din cauza asta s-a emis o Hotărîre de Guvern. Este cunoscut că România are probleme cu plățile afară, sau a avut măcar. […] Mai era o problemă – mulți dintre cei arși erau neasigurați”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ulterior, în discuţia cu Moise Guran, Raed Arafat şi-a nuanţat poziţia şi a declarat că dezastrul de la Colectiv a fost unul fără precedent la nivelul Uniunii Europene şi că din acest motiv, nu ar fi existat proceduri clare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În luna octombrie, la aproape 4 ani de la incendiul din Colectiv, ziarul Libertatea a făcut publică o filmare realizată de subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU ajuns la locul tragediei.

În imagini se observa haosul care a domnit în primele minute ale intervenției din seara zilei de 30 octombrie 2015. Ele nu au ajuns la procurorii care au anchetat cazul Colectiv, fiind ascunse de superiorii subofițerului de la ISU, preciza Libertatea.

65 de tineri au murit în urma tragediei din clubul bucureștean.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS