Confidenţialitate

Raed Arafat: Angajații din comerț, inclusiv alimentație publică, ar trebui să ia măsuri suplimentare de siguranță sanitară | AUDIO

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le recomandă și angajaților din comerț, inclusiv din alimentație publică, să ia măsuri suplimentare de siguranță sanitară.

Acești angajați pot fi în timpul programului, în permamență, în contact cu persoane purtătoare de SARS-CoV-2.

„Mai ales că în magazinul alimentar se intră fără certificat verde, așa că la magazinul alimentar trebuie să fie foarte atent proprietarul sau administratorul magazinului că angajații au dezinfectant lângă ei, că orice ating de la o persoană să se dezinfecteze. Să aibă o mască protectoare – poate mai bine le asigură o mască FFP2 decât o mască chirurgicală; poate. Deinde cât de mult vrea să-și protejeze interesul lui economic”, a explicat Raed Arafat miercuri, 5 ianuarie 2022.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Recomandarea pentru patronii magazinelor în care accesul este permis și fără certificat verde vine în contextul în care Guvernul a decis că în domenii cheie, precum alimentarea cu energie sau apă, să recomande testarea săptămânală a angajaților și separarea completă a turelor de lucru.

„Rămâne o chestiune care este o recomandare pentru că nu pot să forțez, dar se poate la nivelul unei instituții să se înțeleagă cu angajații și să facă acest lucru. Nu putem să forțăm pentru că nu avem legal forțată treaba asta, dar devine importantă pentru infrastructura critică pentru că te duci la centrala nucleară, ai un număr puțin de oameni cu mare experiență, se îmbolnăvesc jumătate din ei și în centrală deja nu mai are cine să lucreze. Asta înseamnă că trebuie să te protejezi la maxim”, a adăugat Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Raed Arafat: Capacitatea este redusă la 30% odată ce trecem de 1 la mie | VIDEO

Autor: Anca Grădinaru