Confidenţialitate

Primele radare tip pistol au fost montate pe autostrăzi și drumuri naționale din țară. Comisar-șef Bogdan Oproiu: Scopul principal este să reducem cu 50% rata mortalităţii până în 2030 | AUDIO


Primele radare tip pistol au fost montate pe autostrăzi și drumuri naționale din țară. Comisar-șef Bogdan Oproiu: Scopul principal este să reducem cu 50% rata mortalităţii până în 2030 | AUDIO

Poliția Română a activat deja primele sale radare fixe. Amenzile pentru viteză sunt trimise direct acasă prin sistemul e-SIGUR, fără ca șoferii să mai fie opriți în trafic. Monitorizarea traficului – prin sistemul e-Sigur – a început pe A1, pe A2 şi pe DN 2, în Vrancea, iar ulterior vor fi introduse în toată ţara, a anunţat comisarul-şef de poliţie Bogdan Oproiu de la Direcţia Rutieră:

Comisar-şef de poliţie Bogdan Oproiu: Etapizat, acest sistem va fi implementat la nivelul întregii ţări

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vorbim despre dispozitive radar tip pistol, montate pe trepied. Vor putea fi observate pe marginea drumului, vor fi la vedere, vor funcţiona într-un mod automat, ceea ce presupune înregistrarea tuturor vehiculelor care depăşesc limita de viteză. În această perioadă ne aflăm într-o etapă de debut a sistemului e-Sigur, fapt pentru care îl putem întâlni momentan doar pe autostrada A1, tronsonul Bucureşti-Piteşti, Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa şi pe DN 2 pe raza judeţului Vrancea, iar etapizat acest sistem va fi implementat la nivelul întregii ţări”, a precizat comisarul-șef Bogdan Oproiu.

„Scopul principal al sistemului este de a contribui la reducerea cu 50% a mortalităţii până în anul 2030”, a explicat directorul adjunct al Direcţiei Rutiere.

Bogdan Oproiu a explicat cum vor fi sancţionaţi şoferii care au depăşit viteza legală:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Poliţistul rutier va descărca toate datele ce au fost înregistrate de către aparatul radar, iar colegii care se află în Centrul de management al traficului vor identifica proprietarii autovehiculelor care au fost depistate circulând cu viteză, îi vor notifica, proprietarii autovehiculelor au obligaţia de a comunica Poliţiei Rutiere datele conducătorului auto, după ce poliţiştii rutieri primesc aceste date vor întocmi direct procesul verbal faţă de şofer pe care îl vor transmite către domiciliul acestuia”, a explicat comisarul-șef.

Comisarul-şef Bogdan Oproiu precizează că radarele pe trepied vor fi amplasate în zonele cu risc

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Astăzi dispozitivul radar va putea fi observat într-o zonă cu risc rutier, mâine în altă zonă astfel încât etapizat să putem atinge toate zonele cu risc rutier din România, în toată ţara. Avem pregătite 700 de dispozitive radar de tip pistol, care vor putea fi observate treptat pe marginea drumului public, alături de un echipaj de Poliţie Rutieră, bineînţeles. Sunt dispozitive performante, care folosesc tehnologie laser, tehnologie HD”, a mai spus directorul adjunct al Direcţiei Rutiere.

Amintim, de la 1 ianuarie, punctul de amendă a crescut la 202 lei, ca urmare a creșterii salariului minim brut.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Locuințe mai scumpe și muncă la negru și la gri. Cum ne afectează eliminarea facilităților fiscale din construcții. Preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii explică | AUDIO


Ultimele stiri
Mai multe școli din județul Mureș vor fi închise din cauza creșterii concentrațiilor de sare din Târnava Mică

Un pasager a supraviețuit tragediei din India, în urma prăbușirii unui avion cu peste 200 de pasageri la…

Premiu european pentru patrimoniu, acordat unui Centru cultural din Sibiu

Șase români, reținuți în România și Marea Britanie pentru trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani

Victor Ponta ar putea primi despăgubiri de 125.000 de lei, pentru dosarul Turceni-Rovinari, în care a fost achitat…

Fostul primar al unei comune din Gorj, încarcerat în urmă cu câteva zile, va fi eliberat temporar. Cum…

A murit Radu Stroe, fost ministru de Interne. Acesta avea 75 de ani

Noi măsuri luate la Praid după ce în apă a crescut concentrația de sare. Ministrul Mediului: „S-a dispus…

România în Direct. Renunțăm la autostrăzi și spitale ca să nu crească taxele? | VIDEO

Un singur supraviețuitor după accidentul aviatic de lângă Ahmedabad