Confidenţialitate

Racordarea la electricitate sau gaze poate fi făcută mai devreme, dacă beneficiarul plătește înainte

Procesul de racordare la electricitate sau gaze naturale ar putea fi făcut mai devreme – dacă beneficiarul plătește înainte – urmând să-și primească banii de la distribuitor în cinci ani.

Modificările au fost anunțate de Autoritatea Națională de Reglemantare în domeniul Energiei.

Schimbările vin după ce racordarea a devenit gratuită la finalul anului trecut – iar cererile au explodat, spune jurnalistul Energia.roMihai Nicuț:

Cum s-a ajuns la această situație? S-a plătit pentru ceva ce este gratuit. Legislația referitoare la introducerea gratuității și obligativitatea racordării la cerere a fost elaborată anul trecut. S-a întâmplat exact ce lumea se aștepta – au fost buluc de cereri. La gaz, cererile au crescut de patru ori. S-a ajuns la situația în care racordarea este blocată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cine are bani deja, s-ar putea racorda mai devreme –  își vor recupera banii în tranșe, în cinci ani. Modificările trebuie aprobate acum printr-un ordin.

Mi-e teamă că cine vrea să beneficieze de aplicarea stricto sensu a legii, respectiv «Ni s-a zis că este gratuit, de ce să plătim?», va trebui să mai aștepte. Solicitările fiind atât de mari, probabil că se va acorda prioritate la racordare celor care vin cu bani de acasă. Cine vrea să se racordeze mai repede, plătește.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.