Confidenţialitate

Racolarea membrilor ALDE în echipa guvernamentală încalcă prevederile constituţionale, acuză Tăriceanu

Liderul ALDE acuză că încercarea premierului de a atrage membri ai formațiunii în echipa executivă încalcă prevederile constituţionale,.

Călin Popescu-Tăriceanu insistă că formaţiunea sa a ieşit oficial de la guvernare, o realitate care nu se poate schimba prin racolarea anumitor persoane.

“Cei care încearcă acest demers îl fac ca persoană individuală, nu îl fac în calitate de membri ALDE. Doamna Dăncilă încearcă, din răsputeri, tot felul de formule care sunt de lumea a treia ca să evite acest vot în Parlament. O voi notifica public pe doamna Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă, că a încălcat prevederile constituţionale şi îl voi înştiinţa şi pe preşdinte [Klaus Iohannis – n.r] să nu semneze decretele de numire, având în vedere că noi am luat decizia de a ieşi de la guvernare şi ar încălca prevederile constituţionale ale articolului 85”, a prezitat șeful ALDE, care a părăsit postul de președinte al Senatului după retragerea din coaliția cu PSD.

Funcția a fost preluată, săptămâna aceasta, de Teodor Meleșcanu, fost ministru ALDE, care a avut susținerea PSD la votul din camera superioară a legislativului.

Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că, săptămâna viitoare, Delegaţia Permanentă a partidului va decide excluderea lui Teodor Meleșcanu.