Confidenţialitate

Putin l-a sunat pe Elton John și, de această dată, nu este o farsă

Vladimir Putin l-a sunat pe cântărețul Elton John și, de această dată, nu este o farsă – după cum precizează Kremlinul.

Președintele Rusiei i-a propus artistului o întrevedere oficială.

Cântărețul declarase anterior că dorește să se întâlnească cu Vladimir Putin pentru a discuta despre drepturile persoanelor gay din Rusia.

Elton John a fost recent victima unei farse puse la cale de un post TV – cântărețul a crezut că vorbește la telefon chiar cu liderul de la Kremlin.

 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului – Dmitri Peskov – a confirmat că, de această dată, președintele Putin chiar l-a sunat pe cântăreţul britanic şi l-a rugat să nu se simtă ofensat din cauza acelei farse.

Vladimir Putin spune că este dispus să se întâlnească cu acesta şi să discute “despre orice chestiune” care îl interesează pe starul britanic.

Rusia a fost aspru criticată pe plan internaţional din cauza atitudinii față de persoanele gay.

Într-un interviu acordat BBC în luna septembrie, Elton John a spus că atitudinea lui Vladimir Putin faţă de persoanele gay “generează izolare şi prejudicii” şi este “ridicolă”.

Ulterior, cântărețului i s-a pus la cale o farsă: a fost sunat de o realizatorii unei emisiuni umoristice și i s-a spus că vorbește chiar cu președintele Putin.

După ce a aflat că a fost victima unei farse, Elton John a avut o reacţie elegantă şi a declarat public că doreşte în continuare să discute cu preşedintele rus despre drepturile persoanelor LGBT.