Confidenţialitate

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, detalii despre noaptea de Înviere: Slujba va dura 40 de minute și se va ține afară | AUDIO

Paştele se va organiza în acest an aproape ca în vremurile bune. Guvernul şi reprezentanţii cultelor au stabilit că intervalul restricțiilor pentru Slujba de Înviere va fi adaptat, în așa fel încât credincioșii să poată participa la slujbă.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a spus la Europa FM, că slujba de Paşte se va desfăşura în aer liber şi nu va dura mai mult de 40 de minute:

„E vorba de o participare într-un interval absolut restrâns de timp, slujba de Înviere durează, în momentul ei cel mai important, care se desfășoară afară, aproximativ 40 de minute. Ulterior, o majoritate a celor prezenți, care nu știm câți vor fi anul acesta, se retrage spre casă, putând rămâne cei care doresc să asiste la întreaga slujbă de Înviere în interior, în funcție de spațiul disponibil, păstrând distanța de doi metri, purtând mască.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentantul Bisericii face apel la credincioşii care vor veni la slujba de Paşte să nu apeleze la mijloacele de transport în comun. În plus, paştile va fi oferit în pungi sigilate:

„Nu se pune problema transportului în comun, s-a solicitat doar permisiunea ca deplasarea celor care doresc să meargă la biserică să fie pe jos sau cu mijloc de transport personal. Paștile se vor oferi persoanelor care vor fi afară, în fața bisericilor, în pungulițe sigilate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

La rândul lui, premierul Florin Cîțu a anunţat că a cerut cultelor să susțină în rândul credincioșilor campania de informare cu privire la vaccinare. Adaptarea restricţiilor în funcţie de Slujba de Paşte se va face, însă, cu condiţia respectării regulior de siguranţă sanitară.

Foto: Inquam Photos / Doru Halip