Confidenţialitate

Puii de urs scoși din bârlog nu au fost găsiți

„Am acționat cât am putut de repede, dar ursuleții nu au mai fost găsiți. Nu se știe ce s-a întâmplat cu ei. Poate exista și varianta în care ursoaica s-a întors să își ia puii, Este posibil. Sau au fost îngropați. Nu se știe.

Organele de anchetă nu au reușit să stabilească modul în care s-a terminat acest incident”, a afirmat Ministrul Mediului, Tanczos Barna, într-o intervenție la Digi24.

Potrivit ministrului, muncitorii care au scos puii de urs din bârlog exploatau legal doborâturi, în zona Gheorgheni, afectată anul trecut de o furtună deosebit de puternică.

„Din primele informaţiile pe care le deţinem, activitatea a fost legală, de eliberare a terenurilor respective de masa lemnoasă doborâtă şi pregătirea terenului pentru replantare”, a declarat Tanczos Barna.

Asociația Casa lui Patrocle – Animal Rescue a prezentat săptămâna trecută o înregistrare cu mai mulţi bărbaţi care scot din bârlog patru pui de urs.

Poliția Harghita a deschis dosar penal în acest caz, una dintre infracțiuni fiind rănirea sau schingiurea animalelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, cei patru bărbați care apar în imagini au fost identificați. Ei sunt din județul Neamț și au între 35 și 51 de ani.

FOTO: Casa lui Patrocle – Animal Rescue