Publicația italiană La Repubblica: București – un oraș ieftin, sigur, prietenos

Un oraș ieftin, sigur, prietenos. Un oraș al contrastelor – așa este prezentat Bucureștiul, într-un amplu reportaj apărut în publicația italiană La Republica.

Articolul – cu titlul: Acum, este un alt București – vorbește despre încercările tinerilor artiști români de a transforma Bucureștiul în Capitala Culturală Europeană 2021.

Casa Poporului, Ceaușescu, blocurile gri – pe de o parte, muzeele, tinerii artiști, evenimentele neconvenționale – pe de altă parte, o fac pe autoarea articolului să declare Bucureștiul un oraș al contrastelor și al paradoxurilor, în special arhitecturale.

Amintește aici blocurile gri construite în comunism pentru muncitori, dar și vilele și conacele din secolul XIX, multe ajunse în paragină, pentru că nu sunt bani pentru renovarea lor. Autorul menționează, însă, unele spații – chiar și cele industriale – transformate în locuri care găzduiesc evenimente neconvenționale, concerte sau expoziții – în condițiile în care tinerii artiști se plâng că sunt puține galerii artistice.

În concluzie, pentru jurnalista de la La Republica, Bucureștiul este un oraș ieftin, sigur și prietenos, un oraș pe care poți să-l urăști, dar și să-l iubești în același timp, și care se pregătește să devină capitală culturală europeană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS