PSY – Gangnam style, cea mai de succes piesă asiatică din istorie

Gangnam style‘ a artistului PSY a devenit viral în întreaga lume și se află în Top 100 al celor mai vizionate clipuri de pe Youtube.

Artistul PSY a avut o ascensiune mai rapidă decât Justin Bieber, canadianul având nevoie de 56 de zile pentru a trece pe YouTube de 100.000.000 de vizualizări, cu piesa ‘Baby’, în timp ce coreanul PSY a reușit această performanță în doar 54 de zile.

În istoria YouTube, ascensiunea rapidă a starului asiatic a mai fost depășită doar de Susan Boyle, Lady Gaga, Rebeca Black și Kony. Nu este întâmplătoare comparația Europa FM, impresarul care l-a ajutat pe Justin Bieber să escaladeze topurile internaționale l-a ofertat acum pe PSY, urmând să se ocupe de imaginea lui în afara Coreei de Sud și a Japoniei.

Potrivit statisticilor compilate de newmediarockstars.com, PSY – ‘Gangnam style‘ are 62% audiență feminină iar cei mai mulți urmăritori ai videoclipului au vârste între 25 – 34 de ani.

PSY (Park Jaesang) este un artist corean în vârstă de 34 de ani, interpret de K-Pop (Korean Pop Music), cunoscut pentru parodii, costume extravagante și concerte originale.

Primul său album a fost amendat pentru versurile pieselor iar cel de al doillea a fost interzis. Acum a avuns la al șaselea, care pare să aibă combinația câștigătoare. A fost arestat de două ori pentru consum de marijuana și încercarea de a se sustrage de la stagiul militar obligatoriu.

Dacă succesul său internațional se va limita doar la un hit, rămâne de văzut. Azi este pe locul întâi în topul celor mai vizualizate clipuri pe YouTube.

Vezi aici PSY – ‘Gangnam style’