Confidenţialitate

PSD va depune amendamente la rectificarea bugetară | VIDEO

Fost ministru al Muncii, Olguţa Vasilescu a anunţat, joi, că PSD va depune amendamente la proiectul de rectificare bugetară, care se află în dezbaterea Parlamentului.

Potrivit acesteia, trebuie asiguraţi autorităţilor locale şi banii pe care i-au cheltuit în timpul crizei sanitare.

“Nu ţinem cont de culoarea politică a preşedinţilor de consilii judeţene sau a primarilor, practic pentru toate judeţele României vom formula amendamente astfel încât să li se completează sumele de bani necesare. De ce? Pentru că pentru asistenţă socială Guvernul nu a asigurat decât primele două luni ale acestui an şi atunci preşedinţii de consilii judeţene şi primarii au trebuit să facă tot felul de artificii, să ia din bani care putea să meargă la investiţii sau pe care îi prognozaseră pentru investiţii sau pentru salariile angajaţilor din primării ca să poată să supravieţuiască. Or, aceşti bani s-au terminat”, a spus Olguţa Vasilescu.

“Mai mult decât atât, trebuie să li se asigure autorităţilor locale banii pe care i-au cheltuit în această pandemie. Să nu uităm că autorităţile locale au cheltuit o sumă de 600 de milioane de lei în timp ce de la Guvernul României s-au alocat doar 20 de milioane de lei”, a adăugat social-democrata.