Confidenţialitate

PSD trebuie facă public modul în care a cheltuit banii din subvenții | AUDIO

Partidul Social Democrat va trebui să facă public pe ce a cheltuit banii din subvenții în 2016, 2017 și 2018.

Grupul civic Reset din Iași a câștigat definitiv procesul cu PSD, după ce partidul a refuzat să transmită ONG-ului situația detaliată a cheltuielilor.

Concret, în baza legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, organizația Reset din Iași a cerut partidului Social Democrat să dezvăluie pe care au cheltuit banii primiți de la stat.

Potrivit datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă,PSD a primit în 2016 aproape 9 milioane de lei, în 2017 9 milioane 500 de mii.

În 2018, după ce la inițiava fostului deputat PSD Mircea Drăghici, atunci trezorier al partidului, s-a modicat legea subvențiilor Partidul Social Democrat a primit aproape 97 de milioane de lei.

“Apăruse în presă că oameni din presă că oameni din televiziuni, jurnaliști, ar fi plătiți din banii celor de la PSD. Atunci, am trimis aceste cereri, nu au vrut să ne răspundă. Pentru că a expirat termenul legal, ne-am adresat instanței.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Daniela Mitrofan, Asociația Reset

Fostul trezorier PSD Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de DNA sub acuzația că a folosit subvențiile primite de partid din bani publici pentru a-și cumpăra o casă.

El a inițiat legea după care și astăzi se calculează sumele de bani acordate partidelor.