PSD și PNL nu susțin schimbarea modalității de numire a șefilor din justiție. Proiectul îi aparține lui Călin Popescu Tăriceanu

PSD și PNL nu susțin proiectul de lege al lui Călin Popescu Tăriceanu care ar modifica numirile din justiție.

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a spus că are mari rezerve față de această propunere, în vreme ce prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu a catalogat ideea drept ”fantezistă” și ”inadecvată”.

Amintim, preşedintele Senatului ar vrea cA preşedintele, CSAT şi ministRul Justiţiei sa nu mai aiba atribuţii în propunerea sau numirea procurorilor şi judecătorilor-şefi.

 

Aflat la Sinaia, Liviu Dragnea a spus că propunerea șefului Senatului seamănă cu intenția de a modifica legea electorală.

”… avem foarte mari rezerve când apar dorinţe de modificare a unor proceduri exact înainte să se întâmple numirile respective, a spus liderul PSD.

Întrebat dacă social-democrații vor susţine în Parlament o astfel de propunere, Liviu Dragnea a spus că „deocamdată nu vorbim despre a susţine nişte intenţii”.

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, e de părere că propunerea e, cităm, complet fantezistă și inadecvată.

”… e ca şi când, după ce echipa de fotbal a câștigat un campionat, vii şi spui <<hai să schimbăm posturile, să punem portarul atacant, atacantul portar” – a declarat fostul ministru al Justiției pentru Realitatea TV.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat ieri că ar vrea cA preşedintele şi vicepreşedintele Înaltei Curţi să fie numiţi de Înalta Curte, iar şefii DNA, DIICOT şi ai Parchetului General să fie numiţi de CSM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS