PSD nu exclude organizarea unui miting de susținere pentru Guvernul Dăncilă

PSD nu exclude organizarea unui miting de susținere pentru cabinetul Dăncilă și nici suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Totul depinde însă de cum evoluează situația. Cert este că în urma ședinței de azi a PSD, toți membrii partidului, inclusiv și partenerii de coaliție și-au arătat susținerea față de doamna Dăncilă.

“Asistăm la o încercare de a da jos un guvern şi de a prelua într-un mod nelegitim puterea din România, încercând să-i folosească pe unii procurori. Nu putem accepta asta, în condițiile în care nu există nici măcar o fărâmă de adevăr a plângerii în sine. Încă sperăm că mai există undeva o fărâme de luciditate şi înțelepciune în această zonă. Nu este exclusă organizarea acestui miting. Dacă va fi cazul, nu vom face, dar asta ţine de evoluția acestei situații”, a spus liderul PSD.

Discuția a apărut după ce liderul PNL a depus o plângere penală împotriva premierului pentru înaltă trădare, pentru că a propus mutarea ambasadei României din Tel- Aviv la Ierusalim.

”În ceea ce privește suspendarea președintelui, noi tot sperăm că mai există undeva o fărâmă de luciditate ca acest demers aberant, cel puţin aberant, nu va depăşi linia roşie şi nu va face ca lucrurile să scape de sub control. Deci nu am discutat, nu luăm în calcul suspendarea președintelui României, dar, aşa cum am mai spus, nu avem de gând să stăm inactivi, să nu facem nimic dacă vom vedea că lucrurile merg în direcţia care este străvezie, anume de a se prelua într-un mod nelegitim guvernare. Atunci vom utiliza toate mijloacele legale, constituționale, publice, sociale pentru ca votul cetățenilor din decembrie 2016, un vot legitim să fie respectat”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa BPN al PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS